Evropska nagrada za "Bitku za bebe" i zapošljavanje invalida

U Beogradu su danas dodeljene dve Evropske nagrade za društveno odgovorno poslovanje (CSR) u Srbiji, koja se dodeljuju širom Evrope, u 28 zemalja, a među dobitnicima je i kompanija B92 za projekat "Bitka za bebe".

Foto www.sxc.hu, Ambrozjo (ilustracija)

BEOGRAD - U Beogradu su danas dodeljene dve Evropske nagrade za društveno odgovorno poslovanje (CSR) u Srbiji, koja se dodeljuju širom Evrope, u 28 zemalja, a među dobitnicima je i kompanija B92 za projekat "Bitka za bebe".

 U kategoriji velikih preduzeća nagradu je dobila kompanija B92 za projekat "Bitka za bebe"u kojoj je obezbeđeno 207 inkubatora za novorođenčad..

 Nagradu je primio glavni i odgovorni urednik komoanije B92 Veran Matić koji je tim povodom rekao da je, zahvaljujći toj akciji, animiran velikih broj učesnika i ukazao da je za kompanije u Srbiji veoma važno da shvate značaj društeno odgovornog ponašanja.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća nagradu je dobilo preduzeće "Sunce Marinković" iz Kragujevca za program zapošljavanja i obezbeđenje prakse za ljude sa invaliditetom.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća u konkurenciji su bili Beogardska poslovna škola za projekat "Svi smo jednaki" i preduzeće Grafix za projekat "Noć muzeja" i "Festival nauke".

U konkurenciji velikih preduzeća bili su Filip Moris za projekat "Pokreni za posao" i Telenor za projekat "Povezivanje" namenjen romskim porodicama.

Kriterijumi za dodelu nagrada bili su inovativnost u radu, način realizacije projekata i na kraju ostvareni efekti.

Cilj nagrade je da promoviše najbolje nacionalne primere partnerskih inicijativa - jednog od inspirativnih i inovativnih načina da kompanije, civilni i javni sektor zajedno rade na održivoj budućnosti zajednice u kojoj posluju i žive. 

Tagovi: CSR, društveno odgovorno poslovanje, B92, Bitka za bebe, Veran Matić, Sunce Marinković

Share