Nije nužna prodaja Telekoma ove godine

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je danas da bi vlada trebalo da proceni kada je pravi trenutak za prodaju Telekoma Srbija i dodao da što se tiče potreba za finansiranjem budžeta i vraćenjem javnog duga, Srbiji nije nužno da Telekom proda već ove godine.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je danas da bi vlada trebalo da proceni kada je pravi trenutak za prodaju Telekoma Srbija i dodao da što se tiče potreba za finansiranjem budžeta i vraćenjem javnog duga, Srbiji nije nužno da Telekom proda već ove godine.

"Treba proceniti kada je pravi trenutak, naše iskustvo pokazuje da je privatizacija jedno od rešenja za problem javnih preduzeća. Prodaja Telekoma jeste planirana, sada je na ekspertskim timovima vlade da procene da li je ovo pravi trenutak u ovoj godini ili da se eventualno sačeka za sledeću godinu", rekao je Vučković novinarima.

Telekom: Nismo upoznati sa planovma oko prodaje kompanije

Telekom Srbija nije upoznat sa planovima oko prodaje kompanije niti u tom smislu postoje bilo kakve pripreme, saopšteno je danas iz tog preduzeća povodom pisanja medija o ruskoj ponudi od dve milijarde evra.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija sa 58 odsto udela je država Srbija, tako da su ta pitanja isključivo u nadležnosti Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju.

Poslovodstvo Telekoma Srbija svakako nije fokusirano na pitanja prodaje,  a intezivno radi na realizaciji i sprovođenju svojih redovnih poslovnih planova sa ciljem postizanja što boljih rezultata, navodi kompanija.

Tagovi: Telekom, privatizacija, javna preduzeća, Vladimir Vučković

Share