Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je ojacao pola procenta u odnosu na jen u petak, i bio na putu da zabeleži najbolji rezultat u proteklih pet nedelja, pošto su nade u pogledu prekida daljeg testiranja nuklearnog oružja Severne Koreje podstakle apetit za rizikom.

Rajfajzen

BEOGRAD - Dolar je ojacao pola procenta u odnosu na jen u petak, i bio na putu da zabeleži najbolji rezultat u proteklih pet nedelja, pošto su nade u pogledu prekida daljeg testiranja nuklearnog oružja Severne Koreje podstakle apetit za rizikom.

Jen je oslabio za 0,5 procenata u odnosu na evro, i za 0,7 procenata u odnosu na funtu.

Evro se u petak menjao za 1,2296 dolara, što je za 0,1 procenat slabije nego na prethodnom zatvaranju.

U odnosu na korpu valuta, dolar je bio stabilan u poređenju sa prethodnim danom i dolarski indeks je bio na nivou od 90,23 poena.

Evro je ostao "na kolenima" nakon pada u četvrtak pošto je predsednik Evropske centralne banke, Mario Dragi, potvrdivši ubrzanje privrednog rasta u Evropi, rekao da je inflacija u regionu i dalje prigušena i da rastući protekcionizam predstavlja rizik.

Dragi je izneo svoje viđenje o tim pitanjima na konferenciji za novinare nakon monetarnog sastanka centralne banke.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u petak na nivou od 117,85/118,15. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 12,4 miliona evra po prosečnom kursu od 118,0281. Narodna banka Srbije je intervenisala kupovinom 30 miliona evra na međubankarskom tržištu. Tokom popodnevnog dela trgovanja, dinar je ojačao na 117,80/118,10. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,80/118,10.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 5.270 miliona dinara na nivou od 2,10 do 2,40.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Rajfajzen banka: Vesti

Share