Potpisan Memorandum za rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja, koji predviđa zajedničku rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb.

Foto Tanjug,S.Radovanović

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja, koji predviđa zajedničku rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb.

 

Memorandum je potpisan u Palati Srbija u prisustvu ministarke za evropske integracije Srbije Jandranke Joksimović.

Mihajlović: Pruga BG-ZG biće za brzine od 160 km na sat

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručili su danas da je realizacija projekta rekonstrukcije pruge Beograd-Zagreb veoma važna za povezivanje dve zemlje i celog regiona.

Mihajlović je na konferenciji za medije istakla da je potpisani Memorandum za zajedničku rekonstrukciju pruge prvi rezultat posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj na poziv predsednice te zemlje Kolidne Grabar Kitarović.

 

Mihajlović: Ubrzaćemo saobraćaj između Srbije i Hrvatske

Srbija i Hrvatska će skratiti procedure na graničnim prelazima kako bi se ubrzao saobraćaj između dve zemlje, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je, u Palati Srbija, rekla da će zajedno sa kolegom iz Hrvatske, ministrom sabraćaja Olegom Butkovićem, u narednom periodu intenzivno raditi na uklanjanju svih barijera u saobraćaju.

Mihajlović:Pruga Beograd-Zagreb - investicija za budućnost

Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija finansijski stabilna država i da će moći da podnese teret rekonstrukcije i izgradnje železničke pruge Beograd-Zagreb, koji će srpsku stranu koštati 250 miliona evra.

Prema rečima njenog kolege, ministra infrastrukture Hrvatske Olega Butkovića, hrvatsku stranu će taj projekt koštati milijardu evra, pa Zagreb računa na evropsko sufinansiranje u tom projektu od 85 odsto.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

 

Tagovi: Pruga, Beograd, Zagreb

Share