Tabaković: Ubrzanje rasta BDP-a u 2018. oko 3,5 procenata

Narodna banka Srbije predviđa ubrzanje rasta BDP-a u 2018. i 2019. godini od oko 3,5 procenata, a u srednjem roku od oko 4,0 odsto, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

Foto Tanjug, R.Prelić

BEOGRAD - Narodna banka Srbije predviđa ubrzanje rasta BDP-a u 2018. i 2019. godini od oko 3,5 procenata, a u srednjem roku od oko 4,0 odsto, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

"Za nas je posebno važno poboljšanje izgleda privrednog rasta zone evra i zemalja regiona, koje su naši važni spoljnotrgovinski partneri, i po tom osnovu očekujemo pozitivne efekte na dalji rast našeg izvoza, posebno prerađivačke industrije, koja je u 2017. ubrzala rast na 13,6 odsto", rekla je Tabaković na konferenciji za novinare...

 

Banke imaju pravo da zaračunavaju naknadu, ali..

Banke imaju pravo da zaračunavaju naknadu, ali moraju da je građanima predstave na nedvosmislen i jasan način, a bilo kakvo mešanje Narodne banke Srbije u sudski spor između dve strane koje su svojom slobodnom voljom zaključile ugovor - predstavljalo bi izlazak iz nadležnosti NBS, izjavila je danas guverner Jorgovanka Tabaković.

Tabaković je, na novinarsko pitanje povodom pravosnažne presude u korist klijenta koji je tužio banku zbog naplate troška obrade kredita, ukazala na to da je predmet sporenja u suštini različito tumačenje sudova o tome šta se smatra stvarnim troškom i da li je on uračunat u kamatu...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Tabaković BDP Rast

Share