Od koncesije "Vansi erportsu" dobijamo 1,47 milijardi evra

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je danas da je francuska kompanija "Vansi erports" (Vinci Airports) pobedila na tenderu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla i poručila da je reč o milijardu i po evra, što kroz finansije, što kroz investicije.

Tanjug, video, arhiva

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić potvrdila je danas da je francuska kompanija "Vansi erports" (Vinci Airports) pobedila na tenderu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla i poručila da je reč o milijardu i po evra, što kroz finansije, što kroz investicije.

Premijerka je rekla da je ceo posao urađen transparetntno, da smo učinili ogroman profesionalni iskorak, što je i pokazano time što su u nadmetanju učestvovale najbolje kompanije širom sveta...

 

Savić: Novac od koncesije za smanjenje duga ili investicije

Ekonomista Ljubodrag Savić smatra da je, iz ugla privatizacije, odluka o davanju Aerodroma "Nikola Tesla" pod koncesiju, finansijski zadovoljavajuća, a njegova preporuka je, kaže, da se dobijeni novac upotrebi za smanjenje javnog duga ili za kapitalne investicije.

Savić za Tanjug kaže da je teško sada ceniti da li je taj novac, koji će se dobiti dovoljan ili nije, da bi trebalo analizirati i neke druge situacije...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Koncesija aerodrom Beograd

Share