RTB Bor zaradio 73 miliona dolara u 2017. godini

Računica pokazuje da će RTB Bor, kada se od ostvarenih prihoda odbije sve osim amortizacije, u 2017. godini zabeležiti sedam puta veću zaradu nego prošle godine, odnosno 73 miliona dolara, izjavio je danas generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Tanjug, video

BOR - Računica pokazuje da će RTB Bor, kada se od ostvarenih prihoda odbije sve osim amortizacije, u 2017. godini zabeležiti sedam puta veću zaradu nego prošle godine, odnosno 73 miliona dolara, izjavio je danas generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Na EBITDU, odnosno razliku između prihoda i rashoda, izuzev amortizacije, od 73 miliona dolara, ove godine uticala je za petinu veća proizvodnja iz sopstvenih rudnika i skok cene bakra, rekao je Spaskovski Tanjugu...

 

Pred nama promena vlasničke strukture RTB Bor

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski izjavio je danas da je promena vlasničke strukture RTB-a Bor naredne godine nešto što neminovno čeka kompaniju, da je model tendera u izradi i da će se ići na nalaženje strateškog partnera.

"Tender će biti definisan već početkom 2018. godine, biće krajnje transparentan i radna grupa Vlade Srbije upravo radi na njegovim kriterijumima. Ide se na većinski paket ili udeo i to zato što je sada idealno vreme da se od investitora izvuče dobro ulaganje", naveo je Spaskovski, koji je i član radne grupe Vlade Srbije zadužene za RTB Bor...

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: RTB, zarada, tender

Share