Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je oslabio u odnosu na jen na letargičnom tržištu u sredu, uz prigušene apetite prema riziku, pošto je zabrinutost zbog moguće blokade američke vlade neutralisala optimizam u vezi sa napretkom donošenja zakonskih akata o poreskim reformama.

Foto Tanjug Logo

Preuzmite PDF izveštaj OVDE

BEOGRAD - Dolar je oslabio u odnosu na jen na letargičnom tržištu u sredu, uz prigušene apetite prema riziku, pošto je zabrinutost zbog moguće blokade američke vlade neutralisala optimizam u vezi sa napretkom donošenja zakonskih akata o poreskim reformama.

Rast cene bitkoina bio je neuporedivo veći u odnosu na rast regularnih valuta, pri čemu je kriptovaluta zabeležila novi rekordni maksimum od preko 12.800 dolara, što je blizu 10 procenata više u odnosu na prethodni dan.

Dolar je zabeležio petodnevni minimum u odnosu na jen i iznosio je 111,99 jena, što je za pola procenta niže u odnosu na prethodni dan, pri čemu je japanska valuta pokazala standardnu povezanost sa domaćom berzom, što znači kada akcije padaju da jen jača.

Evropske akcije su takođe bile u padu. Evro je oslabio za 0,1 procenat, na 1,1815 dolara.

Dolarski indeks, koji prati kretanje dolara u odnosu na korpu šest glavnih valuta, bio je stabilan na 93,297 poena.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 119,30/60. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je blago pao na 119,35/65, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 14,1 milion evra po prosečnom kursu od 119,5384. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 119,35/65.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 2.180 miliona dinara na nivou od 2,40 do 2,52.

Tagovi: Rajfajzen Vesti Tržište

Share