Tabaković: Pohvale za finansijske efekte u sektoru osiguranja

Finansijski pokazatelji u sektoru osiguranja, iako su još skromni, ipak su za pohvalu, jer svi godinama beleže stabilan rast, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Tanjug, ilustracija

ARANJĐELOVAC - Finansijski pokazatelji u sektoru osiguranja, iako su još skromni, ipak su za pohvalu, jer svi godinama beleže stabilan rast, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Navela je podatke prema kojima je ukupna premija osiguranja za prvu polovinu ove godine iznosila 48,8 milijardi dinara ili 404 miliona evra, što je za 8,1 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine...

 

Srbija ispunila kriterijume, MMF uskoro potvrđuje

Srbija je ispunila sve kriterijume koje je od nje Međunarodni monetarni fond (MMF) tražio i bord ove institucije bi to uskoro trebalo i da potvrdi, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Ona je rekla na konferenciji "Srpski dani osiguranja" da je ekonomski rast u Srbiji potpomognut neto stranim investicijama koje su bile, kako kaže, značajne i u delatnosti osiguranja...

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Tabaković pohvale osiguranje

Share