Brnabić: Inovacije da budu motor razvoja ekonomije

Premijerka Srbije Ana Brnabić je otvorila danas najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu "Belgrade Venture Forum" i poručila da je cilj vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama kako bi imali održiv i dinamičan rast.

Tanjug, T.Valič

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je otvorila danas najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu "Belgrade Venture Forum" i poručila da je cilj vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama kako bi imali održiv i dinamičan rast.

Brnabić je rekla na šesto forumu, na kome učestvuje 30 inovativnih preduzetnika iz više od deset zemalja koji će predstaviti svoje ideje pred više od 50 investitora, da je naš privredni razvoj sada zasnovan na investicijama, ali i da su veoma važne inovacije i digitalizacija...

 

Uskoro izmene Zakona o deviznom poslovanju

 

Ana Brnabić najavila je danas da bi izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju trebalo da budu pred poslanicima u parlamentu do kraja godine.

Brnabić je rekla da su izmene tog zakona važne za uvođenje E trgovine u Srbiji...

 

Još vagamo da li će se prodavati Komercijalna

Premijerka Srbije je rekla da se se država priprema za eventualnu privatizaciju Komercijalne banke, ali da to nije konačni zaključak vlade i da će tek biti doneta odluka.

"Još vagamo koje je najbolje rešenje", rekla je premijerka ističući da će država svakako biti veoma obazriva i da neće pristati na bilo koga ako se uđe u proces privatizacije...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Brnabić, inovacije, razvoj

Share