Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar se stabilizovao u ponedeljak nakon ssto je zabelezzio najvechi nedeljni rast ove godine, buduchi da su oprez u vezi sa planom poreskih reformi u SAD i rast cena nafte na dvogodissnji maksimum naveli investitore da realizuju svoje profite.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Dolar se stabilizovao u ponedeljak nakon ssto je zabelezzio najvechi nedeljni rast ove godine, buduchi da su oprez u vezi sa planom poreskih reformi u SAD i rast cena nafte na dvogodissnji maksimum naveli investitore da realizuju svoje profite.
Dolar je ojaccao na ccak 114,89 jena u jednom momentu, ssto je najvissi nivo od sredine marta ove godine.
U odnosu na korpu ssest glavnih valuta, dolar je bio stabilan na 94,912 poena u ponedeljak, nakon jaccanja od 1,3 procenta prossle nedelje, ssto je bio najvechi nedeljni rast u godini.
Medjutim, na trzzisstima obveznica se upozorava na to da je americcka privreda mozzda usred jedne okasnele faze rasta uprkos robusnom trzzisstu hartija od vrednosti, pri ccemu je raspon prinosa na dvogodissnje i desetogodissnje americcke duzzniccke hartije najuzzi u visse od jedne decenije.
Evro je bio stabilan na 1,16015 dolara.
Domache medjubankarsko devizno trzzisste otvorilo se u ponedeljak na nivou od
118,45/75. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je ojaccao na 118,40/70, uz fluktuacije od pet para.
Obim zabelezzen na medjubankarskom trzzisstu do 12,30 ccasova iznosio je 16,2 miliona evra po proseccnom kursu od 118,5752. Narodna banka Srbije je intervenisala kupovinom 20 miliona evra na medjubankarskom trzzisstu. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je pao na 118,45/75. Trzzisste se zatvorilo na nivou od 118,50/80.
Obim na medjubankarskim prekonochnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.950 miliona dinara na nivou od 2,40 do 2,47.

Tagovi: Rajfajzenbanka, vesti, tržište

Share