Prenos dospele rate stare devizne štednje bez čekanja

Eurobanka a.d. Beograd će isplaćivati dospele obveznice Republike Srbije po osnovu stare devizne štednje, koja dospeva od 31. maja, a vlasnicima obveznica će omogućiti davanje naloga za prenos sredstava na štedni račun, čime...

sxc.hu/malloq, ilustracija

BEOGRAD - Eurobanka a.d. Beograd će isplaćivati dospele obveznice Republike Srbije po osnovu stare devizne štednje, koja dospeva od 31. maja, a vlasnicima obveznica će omogućiti davanje naloga za prenos sredstava na štedni račun, čime će uštedeti vreme i ostvariti dodatni prihod.

Kako se navodi u saopštenju te banke, štedni račun predstavlja odličan izbor za klijente koji žele da im je novac uvek na raspolaganju, i ujedno ostvare dodatni prihod po osnovu kamate na položenu štednju.

Klijenti koji ne poseduju štedni račun moći će da ga otvore na licu mesta u bilo kojoj od 100 ekspozitura Eurobanke širom Srbije. Vlasnik obveznica može u najbližoj ekspozituri da preda zahtev za prenos dospelih obveznica na štedni račun, uz važeću ličnu ispravu (lična karta, izbeglička legitimacija, legitimacija raseljenog lica ili pasoš) i izvod o stanju na računu u Centralnom registru, depou i kliring uz hartije od vrednosti (CRHoV).

Sredstva su, kao i do sada, obezbeđena iz republičkog budžeta, pa će tako biti isplaćeni svi klijenti koji dostave validnu dokumentaciju.

Tagovi: Eurobaka, banke, stara devizna štednja

Share