Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar se zadržao blizu dvonedeljnog minimuma u četvrtak, budući da je zapisnik sa poslednjeg monetarnog sastanka Federalnih rezervi (Fed) podigao očekivanja da će buduće povećanje kamatnih stopa biti ograničeno nakon što su kreatori monetarne politike izrazili opres u pogledu kretanja inflacije.

Tanjug, ilustracija

Preuzmite PDF izveštaj OVDE

BEOGRAD - Dolar se zadržao blizu dvonedeljnog minimuma u četvrtak, budući da je zapisnik sa poslednjeg monetarnog sastanka Federalnih rezervi (Fed) podigao očekivanja da će buduće povećanje kamatnih stopa biti ograničeno nakon što su kreatori monetarne politike izrazili opres u pogledu kretanja inflacije.

U odnosu na korpu valuta, dolarski indeks je bio stabilan na 93,053 poena, što predstavlja najniži nivo od 26. septembra. U toku ove nedelje dolarski indeks je pao za preko 1,5 procenata.

Ponovo slabljenje dolara je poguralo evro na dvonedeljni maksimum, pošto su neki povoljni pokazatelji uticali na jačanje gkledišta da će Evropska centralna banka (ECB) objaviti plan za smanjenje svog ogromnog stimulativnog programa na sledećem monetarnom sastanku.

Evro je zabeležio najviši nivo u protekle dve nedelje na 1,1878 dolara i raste peti dan zaredom.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 119,25/55. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 119,15/45, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 17 miliona evra po prosečnom kursu od 119,4068. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 119,15/45.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.100 miliona dinara na nivou od 2,30 do 2,40.

Tagovi: Rajfajzen banka Vesti

Share