Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar se stabilizovao nešto ispod sedmonedeljnog maksimuma u četvrtak, s obzirom na to da su investitori konsolidovali svoje pozicije iako su ekonomski izgledi zadržali i funtu i australijski dolar pod pritiskom.

Tanjug, ilustracija

Preuzmite PDF izveštaj OVDE

BEOGRAD - Dolar se stabilizovao nešto ispod sedmonedeljnog maksimuma u četvrtak, s obzirom na to da su investitori konsolidovali svoje pozicije iako su ekonomski izgledi zadržali i funtu i australijski dolar pod pritiskom.

Tržišta su ukalkulisala 40-procentnu mogućnost za dva povećanja kamatnih stopa tokom sledeće godine u SAD.

Dolarski indeks je prema korpi šest glavnih valuta porastao za 0,1 procenat na 93,55 poena. Indeks je zabeležio sedmonedeljni maksimum od 93,92 poena u utorak.

Trgovanje evrom je bilo mirno uoči objave zapisnika Evropske centralne banke (ECB) sa septembarskog monetarnog sastanka. Evro je blago oslabio na 1,1742 dolara.

Evropska centralna banka je na septembarskom monetarnom sastanku pomenula potencijalni negativni aspekt jakog evra, tako da će tržišta pažljivo analizirati i proceniti sve detalje u zapisniku koji se odnose na diskusiju o jedinstvenoj valuti.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 119,00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tžištu do 12,30 časova iznosio je 5,3 miliona evra po prosečnom kursu od 119,1702. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 119,00/30.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.130 miliona dinara na nivou od 2,50 do 2,80.

 

Tagovi: Rajfajzen banka Vesti

Share