Potonuo profit Filipa Morisa u prvom kvartalu 2013. godine

Američki proizvođač cigareta Filip Moris internešnel (Philip Morris International) saopštio je da je profit kompanije u prvom kvartalu pao za dva odsto, usled slabije prodaje.

sxc.hu/tijmen, ilustracija

RIČMOND - Američki proizvođač cigareta Filip Moris internešnel (Philip Morris International) saopštio je da je profit kompanije u prvom kvartalu pao za dva odsto, usled slabije prodaje.

Ova kompanija, sa sedištem u NJujorku i Švajcarskoj, takođe je snizila svoje prognoze profita za ovu godinu zbog nepovoljnih deviznih kurseva, prenosi agencija AP. Proizvođač "marlbora" i drugih duvanskih brendova kaže da je zaradio 2,13 milijardi dolara ili 1,28 dolara po akciji u kvartalu zaključno sa 31. martom, što je manje u odnosu na 2,16 milijardi dolara ili 1,25 dolara iz istog perioda prošle godine.

Kada se izuzmu jednokratni troškovi, profit je bio 1,29 dolara po akciji, što je ispod očekivanja analitičara od 1,34 dolara po akciji.

Isporuke cigareta pale su za 6,5 odsto, kao posledica pada prodaje u Aziji, Evropskoj uniji, Latinskoj Americi i Kanadi.

Tagovi: Filip Moris, duvanska industrija, cigarete, profit, kompanije

Share