Mihajlovićeva i Vujović: Unaprediti poreski sistem

Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović, koja predsedava Radnom grupom na unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi, i ministar finansija Dušan Vujović, dogovorili su se danas da je neophodno unapređenje poreskog sistema kako bi se Srbija zauzela još bolje mesto na uticajnoj listi Svetske banke.

Tanjug, Video,arhiva

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović, koja predsedava Radnom grupom na unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi, i ministar finansija Dušan Vujović, dogovorili su se danas da je neophodno unapređenje poreskog sistema kako bi se Srbija zauzela još bolje mesto na uticajnoj listi Svetske banke.

Mihajlovićeva i Vujović su se saglasili da je u skladu sa principima „e-uprave” potrebno unaprediti dva pravilnika iz delokruga Ministarstva finansija: Pravilnik o sadržini, vrsti podataka i načinu vođenja registra proizvođača alkoholnih pića i Pravilnik o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV-u i o obliku i sadržini pregleda obračuna o PDV-u, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Unaprediti poreski sistem

Share