Matel povećao profit više od četiri puta

Iako se profit najvećeg proizvođača igračaka u SAD, Matela, u prva tri meseca ove godine učetvorostručio na godišnjem nivou, za to nije najzaslužnija prodaja lutaka Barbika.

sxc.hu/1041992, ilustracija

EL SEGUNDO - Iako se profit najvećeg proizvođača igračaka u SAD, Matela, u prva tri meseca ove godine učetvorostručio na godišnjem nivou, za to nije najzaslužnija prodaja lutaka Barbika.

Matel je u periodu januar-mart 2012, imao visoke troškove akvizicije firme HIT entertejnments, u vrednosti od 680 miliona dolara, što je "oborilo" dobit firme.

Bez bilo kakvih troškova te vrste, ovogodišnje prvo tromesečje donelo je neto profit 38,5 milijardi dolara u odnosu na 7,8 miliona u prvom tromesečju 2012, i vrednost akcije od 11 centi po akciji, u odnosu na dva centa pre godinu dana. Analitičari su proizvođaču popularnih lutaka Barbika prognozirali profit od osam centi po akciji.

Promet firme u prvom tromesečju povećan je za sedam odsto, na 995,6 miliona dolara, sa 928,4 miliona dolara u periodu januar-mart 2012. Time su premašena očekivanja tržišta koje je firmi prognoziralo promet od 984,2 miliona dolara. 

Tagovi: Matel, kompanije, igračke, profit

Share