Brnabić: Počinjemo da povlačimo 80 miliona evra od EU u 2017.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić je najavila danas da će Srbija ove godine početi da povlači 80 miliona evra od EU za reformu javne uprave.

Tanjug, video

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić je najavila danas da će Srbija ove godine početi da povlači 80 miliona evra od EU za reformu javne uprave.

Brnabić je rekla novinarima u Palati Srbija da neće biti moguće da se sve tranše tog iznosa povuku do kraja godine, ali da je cilj da se postepeno povuče što više tog novca iz predpristupne pomoći EU.

 

Novi sistem platnih razreda od 2018.

Brnabić je izjavila danas da će uskoro biti donet Zakon o platama zaposlenih u autonomnoj pokrajini i lokalnim smoupravama, što je prvi korak ka novom sistemu platnih razreda, koji će početi da fukcioniše od početka 2018.

“Ideja o platnim razredima se nastavlja i važan je deo sektorske budžetske podrške i značajna sredstva od EU možemo da dobijemo kada završimo taj jako težak deo reforme”, naglasila je Brnabić.

 

Do kraja aprila odluka o maksimalnom broju zaposlenih

Ministarka državne uprave i lokalne samuprave Ana Brnabić izjavila je danas se radi na donošenju odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi.

U tom ministarstvu je Tanjugu rečeno da će odluka biti doneta do kraja aprila.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Brnabić 80 miliona

Share