Rajfajzen banka u 2012. imala profit od 51,2 miliona evra

Rajfajzen banka u Srbiji ostvarila je u prošloj godini profit od 51,2 miliona evra, za šest odsto više nego prethodne godine, saopštila je danas ta banka.

Screenshot video Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Rajfajzen banka u Srbiji ostvarila je u prošloj godini profit od 51,2 miliona evra, za šest odsto više nego prethodne godine, saopštila je danas ta banka.

Baza klijenata je porasla više od osam odsto u odnosu na isti period 2011. godine i broji 550.790 klijenata. Banka je u toku 2012. sa ukupnim kreditnim portfoliom koji prelazi 1,1 milijardu evra, potvrdila poziciju jednog od vodećih kreditora u Srbiji.

Kreditni portfolio u Sektoru za poslovanje sa privredom je na kraju 2012. godine premašio 623 miliona evra, dok nivo depozita u tom sektoru prelazi 377 miliona evra. Sektor za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima i preduzetnicima je, takođe, uspešno poslovao tokom 2012. godine, prvenstveno zahvaljujući proaktivnom pristupu banke i uvođenju novih i povoljnijih kreditnih proizvoda.

Kreditni portfolio je u tom segmentu na kraju 2012. dostigao nivo od gotovo 495 miliona evra, dok je nivo depozita premašio 714 miliona evra. Zabeležen je izuzetan rast klijentske baze od čak 42.120 klijenata, odnosno više od osam odsto u odnosu na isti period 2011.

U toku 2012. banka je zabeležila i značajan rast u delu gotovinskih kredita, tako da je sa tržišnim učešćem koje prelazi 15 odsto, zauzela vodeću poziciju na tržištu tih kredita.

U 2012. godini Rajfajzen banka je otvorila novu upravnu zgradu u Beogradu, čime je stvorila još bolju osnovu za dalji rast i razvoj poslovanja na srpskom tržištu i potvrdila da je dugoročno orijentisana ka ovom tržištu. Visok kvalitet kreditnog portfolija i velika kapitalna baza od gotovo pola milijarde evra predstavljaju odličnu osnovu za nastavak uspešnog poslovanja i u narednim godinama, navedeno je u saopštenju. 

Tagovi: Rajfajzen banka, profit, banke

Share