Uskoro gradnja regionalnog puta kod Čačka

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić najavio je danas rušenje benzinske pumpe kod Moravice i izgradnju kružnog toka, koju će finansirati Ministarstvo saobraćaja sa 44 miliona dinara.

Tanjug, J. Pap, ilustracija

ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić najavio je danas rušenje benzinske pumpe kod Moravice i izgradnju kružnog toka, koju će finansirati Ministarstvo saobraćaja sa 44 miliona dinara.

"Za nekoliko dana počinju radovi na rušenju postojeće benzinske stanice, a obzirom da je završen projekat, započeće i izgradnja kružnog toka jer se radi o regionalnom putu", kazao je Tanjugu Ilić.

Grad Čačak je potpisao ugovor o saradnji i sa NIS-om, koji će sa osam miliona dinara finansirati nekoliko projekata u oblasti sporta, kulture i infrastrukture.  Ilić je najavio i početak izgradnje vodosistema Kukići, a završena je nabavka javnih radova za školu i fiskulturnu salu u Mrčajevcima, muzičku školu i zgradu Crvenog krsta.

Ove godine će, kako je rekao, početi i izgradnja zatvorenog bazena pored stadiona FK "Borac".

"Dobili smo informaciju od projektanata CIP-a da su dobijene saglasnosti, a ostalo je da Srbijagas odobri priključak", istakao je gradonačelnik.

Inače, kako je ranije najavljivano, izgradnja bazena je trebala da počne u martu ove godine. Biće površine 8.222 metra kvadratna, sredstva će obezbediti Azerbejdžan, a ukoliko bude potrebe, delom će biti finansiran iz gradske kase. 

Tagovi: putevi, Čačak, infrastruktura

Share