Prodaje se hotel "Tamiš" u Pančevu

Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju hotela "Tamiš" u Pančevu, kao deo stečajne imovine preduzeća AD Sloboda, putem javnog prikupljanja ponuda.

sxc.hu/creationic, ilustracija

PANČEVO - Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju hotela "Tamiš" u Pančevu, kao deo stečajne imovine preduzeća AD Sloboda,  putem javnog prikupljanja ponuda.

Procenjena vrednost hotela od 644,44  miliona dinara nije minimalna prihvatljiva vrednost, niti na bilo koji način obavezujuća za ponuđača. Ukupna površina objekta iznosi 7.633,8 kvadratnih metara, a obavezni depozit iznosi 128, 89 miliona dinara.

Pored hotela, kao delovi stečajne imovine istog preduzeća, prodaju se i restoran "Neptun" na Keju Radoja Dakića, i bife Patka u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Karađorđevoj ulici. Procenjena vrednost restorana je 26,61 miliona dinara, uz depozit od 5,32 miliona, a bifea 5,44 miliona, uz depozit od 1,08 miliona dinara.

Zainteresovani ponuđači treba da otkupe prodajnu dokumentaciju, za hotel u iznosu 50.000 dinara, a za ostale objekte po 10.000 dinara. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 21. maj, kada će biti održano javno otvaranje. Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je ona iznad 50 odsto procenjene vrednosti, a ukoliko je manja od 50 odsto procenjene vrednosti upravnik će morati prethodno da prihvati saglasnost odbora poverilaca.

Kupoprodajni ugovor će biti potpisan u roku od tri dana od prijema obaveštenja o privatanju ponude, a kupac je dužan da preostali deo kupoprodajne cene uplati u roku od 15 dana od potpisavanja ugovora za hotel, odnosno osam dana za ostale celine.    

Tagovi: Agencija za privatizaciju, privatizacija, hoteli, hotel "Tmaiš", Pančevo

Share