Rajfajzen banka investirala u Srbiju pola milijardi evra

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović izjavio je danas da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala pola milijardi evra.

Tanjug, video arhiva

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović izjavio je danas da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala pola milijardi evra.

On je otvarajući Rajfajzen privrednu konferenciju kazao da će ta banka u ovoj godini povećati za 40 odsto investicije i da će one biti sedam miliona evra.

Petrović je dodao i da je ukupan portfolio Rajfajzen banke 1,5 milijarda evra i da u banci u Srbiji ima oko 1.500 zaposlenih.

U budžet Srbije, prema njegovim rečima, Rajfajzen banka očekuje da će ove godine uplatiti od poreza na dobit šest miliona evra, a da će biti uplaćeno i više od 10 miliona evra doprinosa.

On je dodao da Rajfajzen banka trenutno u Srbiji ima 85 filijala i da planira da naredne godine otvori još tri.

Petrović je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije, a koje su doprinele kako je naglasio dinamičnom rastu zemlje.

Prema njegovim rečima, odličan rezultat je ostvaren kada je reč o inflaciji, u reformi tržišta rada, u građevinarstvu, posebno izdavanju građevinskih dozvola.

"Vrlo je važno da su krenule i investicije. Raste broj kredita za investicije, a raduje nas i izvršenje budžeta i stavka kapitalne investicije je probijena što je jako dobro. Investicije su ono što nam treba", naglasio je Petrović.

On je dodao da je potrebno poraditi i na predvidivosti poreske politike u Srbiji, jer je to važno za poslovne ljude i utiče na donošenje njihovih odluka.

"Važna je i dalja borba protiv sive ekonomije, jer želimo iste uslove poslovanja za sve, a ne da nam konkurencija dolazi iz sive ekonomije", dodao je on naglašavajući da pažnja treba da se posveti i uvođenju e- uprave.

Petrović je nagladio da su neophodne stabilne institucije svakoj zemlji i da bez njih nijedna zemlja nije na dobrom putu, dodajući da je ova Vlada Srbije okrenuta ka tome.

Tagovi: Rajfajzen banka investicije

Share