Poslovi vredni tri miliona evra za firme u BiH

Predstavnici kompanija iz BiH su na najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svetu, u Hanoveru, sklopili poslove u vrednosti oko tri miliona evra.

Tanjug, I. Antić, ilustracija

SARAJEVO - Predstavnici kompanija iz BiH su na najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svetu, u Hanoveru, sklopili poslove u vrednosti oko tri miliona evra.

"Hannover Meše 2013" je predstavio tehnologije i rešenja za pojednostavljenje procesa proizvodnje i smanjenje troškova. Vodeći moto sajma bio je "Pametna efikasnost".

Spoljnotrgovinska komora BiH je, zajedno sa Švajcarskim programom za promociju uvoza u EU(SIPPO) i USAID-Sida FIRMA projektom, peti put ove godine organizovala zajednički nastup kompanija na sajmu "Hannover Meše", prenosi Fena.

Na sajmu u Hanoveru proizvode i usluge predstavile su kompanije Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Pobjeda Tešanj, TTO Sarajevo, Femetall d.o.o. Zenica, Saraj-komerc d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, Miviko d.o.o. Posušje i Kaldera company d.o.o Laktaši. 

Tagovi: BiH, investicije

Share