NIS sklopio sporazume sa 10 gradova i opština

Naftna industrija Srbije (NIS) potpisala je danas sporazume o saradnji, vredne oko 90 miliona dinara, sa 10 opština i gradova u Srbiji za realizaciju projekata u lokalnim sredinama.

Tanjug, Z. Žestić

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) potpisala je danas sporazume o saradnji, vredne oko 90 miliona dinara, sa 10 opština i gradova u Srbiji za realizaciju projekata u lokalnim sredinama.

Sporazume je potpisao generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko s predstavnicima Novog Sada, Niša, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže, Srbobrana i prvi put sa gradom Čačkom.

Zahvaljujući ovim sporazumima, opštine će moći samostalno da konkurišu za finansijsku podršku NIS-a za projekte iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Kravčenko je posle potpisivanja sporazuma rekao novinarima da je praksa NIS-a da sarađuje s gradovima i opštinama u kojima ta kompanija posluje.  On je rekao da će sredstva za podršku lokalnim sredinama u 2013. godini biti od prilike na istom nivou kao i prošle, uprkos ekonomskoj krizi.

Od ove godine sredstva će biti deljena na javnom konkursu, u okviru koga će sva udruženja građana i druge neprofitne organizacije iz tih opština moći da predlože najbolje projekte koje žele da budu realizovani u svojim lokalnim sredinama.

Javni konkurs će trajati do 10. maja, a svi zainteresovani mogu da se upoznaju s detaljima tog konkursa na sajtu NIS-a www.nis.rs/konkurs.     

Zahvalivši rukovodstvu NIS-a za nastavak dugogodišnje saradnje sa gradom Novim Sadom, u kome je sedište NIS-a, gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da će uskoro biti određeni projekti koji treba da budu realizovani u saradnji sa NIS-om i to iz oblasti infrastrukture, ali i za različite kulturno-umetničke i sportske manifestacije.

 Grad Novi Sad ima ogromne potrebe za razvoj infrastrukture, pa je svaka pomoć dobro došla i jedan deo novca po osnovu sporazuma sa NIS-om biće upotrebljen za tu namenu, rekao je Vučević, istakavši da je za taj grad od posebne važnosti da NIS nastavi da posluje sa sedištem u Novom Sadu i da nastavi da puni gradski budžet  različitim porezima.

Vučević je najavio i otvaranje škole u Novom Sadu u kojoj će deca moći da se školuju i na srpskom i ruskom jeziku, što je, kako je rekao, poruka da vodimo računa o potrebama investitora.

Gradonačelnik Čacka Vojislav Ilić istakao je da je taj grad spremio više projekata iz oblasti, kulture, sporta, infrastrukture i dodao da će novac biti uložen u najpotrebnije i najvidljivije projekte.

Zrenjanin je takođe pripremio 21 projekat za održavanje lokalnih puteva, zaštitu životne sredine, a uz pomoć NIS-a u Tehničkoj školi u Zrenjaninu biće otvoreno odeljenje "naftaša"  za potrebe rada u NIS-u, rekao je gradonačlnik tog grada Ivan Bošnjak.

Poziv za javni konkurs pod sloganom "Zajednici zajedno", NIS realizuje u okviru korporativnog programa "Saradnja radi razvoja", koji kompanija sprovodi već pet godina. 

Galerija fotografija:

Video galerija:

Tagovi: NIS, opštine, sporazumi, potpisivajne

Share