Vučić i Miler o javnoj upravi i restrukturiranju preduzeća

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Svetske banke za Evropu Siril Miler razgovarali su danas u Beogradu o procesu racionalizacije javne uprave i restrukturiranju javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Svetske banke za Evropu Siril Miler razgovarali su danas u Beogradu  o procesu racionalizacije javne uprave i restrukturiranju javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Miler je pohvalio reforme srpske vlade, kao i rešenost premijera Vučića da sprovede reformske mere u Srbiji. 

On je, navodi se, istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o platama i dodao da je Srbija postigla izuzetne rezultate u stabilizaciji javnih finansija kroz proces fiskalne konsolidacije. 

Teme susreta bile su i proces racionalizacije javne uprave, kao i restrukturiranje javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije (EPS, Srbijagas, Železnice Srbije, RTB Bor i Petrohemija). 

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju sistema obrazovanja u Srbiji uz punu podršku Svetske banke, čiji će eksperti pružiti stručnu pomoć u cilju jačanja ovog sistema. 

Premijer Vučić je posebno zahvalio potpredsedniku Mileru i svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za Republiku Srbiju na ogromnoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom sprovođenja reformskih mera. 

Premijer Vučić je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih  procesa.

Tagovi: Vučić, Miler, restruktriranje

Share