Jeremić: Procenat naplate električne energije 96 odsto

Direktor EPS Snadbevanja Dejan Jeremić izjavio je danas da ovo preduzeće beleži dobre rezultate u naplati električne energije i naveo da je taj procenat u ovoj godini 96,13 odsto za pravna i fizička lica.

Screenshot video Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Direktor EPS Snadbevanja Dejan Jeremić izjavio je danas da ovo preduzeće beleži dobre rezultate u naplati električne energije i naveo da je taj procenat u ovoj godini 96,13 odsto za pravna i fizička lica.

\"Procenat naplate izuzetno raste. To su vrlo dobri rezultati. Zajedno sa resorsnim ministarstvom pokušavamo da rešimo svaki zastareli slučaj\", rekao je Jeremić na konferenciji \"Regionalno tržište električne energije\".

\"To nam daje uverenje da će za nekoliko godina EPS biti profitabilna kompanija sa sposobnošću da uđe u investicije\", dodao je Jeremić.

On je rekao da EPS Snadbevanje u ovoj godini ima naplatu 10,2 milijarde dinara veću od planirane.

Govoreći o potraživanjima EPS Snadbevanja, Jeremić je ukazao da ona trenutno iznose 33 milijarde dinara, ali i podsetio da je odluka EPS-a bila da 1.jula 2013. svi dugovi koji su iznosili oko 94 milijarde dinara ostanu na strani distribucija, te da je EPS Snadbevanje krenulo u rad oslobođeno zaostalih potraživanja prema kupcima.

Upitan šta će biti sa tim zaostalim dugovanjima, on je rekao da će ona biti rešena do kraja godine.

\"Ono što je u reprogramu - ostaće u reprogramu, ono što je u stečaju ili UPPR-u razmotriće će se svaki slučaj, a dugovanja kojima je istekao zakonski rok će biti otpisana. Ali sa prvim danom nove godine status ODS (Operativnog distributivnog sistema) će biti rešen\", objasnio je Jeremić.

Tagovi: EPSsnabdevanje, struja, naplata

Share