Aukcija dvogodišnjih zapisa vrednosti 10 milijardi dinara

Ministarstvo finansija danas održava aukciju dvogodišnjih trezorskih zapisa, u vrednosti 10 milijardi dinara (s godišnjim kuponom od 10 odsto).

Hypo Alpe Adria

BEOGARD - Ministarstvo finansija danas održava aukciju dvogodišnjih trezorskih zapisa, u vrednosti 10 milijardi dinara (s godišnjim kuponom od 10 odsto).

Moguće je, prema oceni istraživačkog tima Hypo Alpe Adria banke, da se trend smanjenja prinosa na zapise nastavi i na današnjoj aukciji, zahvaljujući ne samo velikom interesovanju nerezidenata, već i obilnoj likvidnosti na međubankarskom tržištu i ograničenim investicionim alternativama u zemlji. Pored toga, portfolio prilivi nerezidenata na današnjoj aukciji zapisa mogli bi, kako ocenjuju u Hypo banci, dodatno podržati vrednost dinara. Na jačanje domaće valute, inače, po svemu sudeći, utiče restriktivna monetarna politika i poboljšanje trendova u spoljnotrgovinskoj razmeni.     

Prema najnovijim pokazateljima, pokrivenost uvoza izvozom u februaru 2013. godine iznosila je 65 procenata, nakon 63 odsto u januaru i 54 procenta u decembru prošle godine. Za četvrtak je planirana aukcija šestomesečnih trezorskih zapisa, u vrednosti tri milijarde dinara

Tagovi: Hypo Alpe Adria banka, aukcija, trezorski zapisi

Share