Crnobrnja: Srbija i Rusija, potencijal i otvorena pitanja

Ekonomista Mihailo Crnobrnja ocenio je da je nakon razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa državnim vrhom Srbije naznačen veliki potencijal u ekonomskim odnosima, ali da je problem u tome što juče ništa nije dogovoreno.

Tanjug, S. Ilić, ilustracija

BEOGRAD - Ekonomista Mihailo Crnobrnja ocenio je da je nakon razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa državnim vrhom Srbije naznačen veliki potencijal u ekonomskim odnosima, ali da je problem u tome što juče ništa nije dogovoreno.

"Ako uzmemo na primer Fiat, rečeno je da će se dogovoriti kvote, ali nije pomenuto koliko ta kvota podrazumeva automobila - 1.000 ili 5.000", rekao je Crnobrnja Tanjugu.

On kaže da tokom ove posete nije pomenuto ono što je eksplicitno istaknuto prošli put na sastanku srpske i ruske delegacije, a to je da bi zauzvrat i Srbija morala da uveze određen broj ruskih automobila.

Izgradnja Južnog toka je takođe, kako je naveo, ostala otvorena, jer je i sam Putin izjavio da je za "ljubav potrebno dvoje".

"Ovaj drugi nije Srbija, nego EU. Dakle, Južni tok je u energetskom smislu daleko najznačajnija stvar koja povezuje Srbiju i Rusiju, ali je još uvek pod znakom pitanja i biće dve dok Rusija i EU ne postignu sporazum koji omogućava dalji nastavak izgradnje Južnog toka", kaže Crnobrnja.

Tagovi: Mihailo Crnobrnja, Srbija, Rusija

Share