Koen: Reforme vode boljem poslovnom okruženju

Predsednik Saveta stranih investitora Frederik Koen pozdravio je danas najavljene mere štednje i oporavka, istakavši da su one dobrodošle za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.

Foto Tanjug, D. Peternek (arhiva)

BEOGRAD - Predsednik Saveta stranih investitora Frederik Koen pozdravio je danas najavljene mere štednje i oporavka, istakavši da su one dobrodošle za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.

"Fiskalna konsolidacija, kojom će se kontrolisati budžetski deficit i rastući dug, ključna je za Srbiju", kazao je Koen za RTS i istakao da su najvažnije strukturne reforme i uspostavljanje istih pravila za sve. 

On smatra da mere koje idu ka smanjenju potrošnje dobrodošle.

"Mi u Savetu stranih investitora delimo stav vlade da mere nisu dovoljne i konačne, već da su potrebne strukturne reforme za koje se i mi zalažemo. Ali fiskalna konsolidacija je neophodna", rekao je Koen. 

Za nas, najvažnije su strukturne reforme, a na prvom mestu je uspostavljanje istih pravila za sve koji se bave biznisom, istakao je Koen. 

Na drugom mestu, potrebna nam je dugotrajna reforma u sektorima obrazovanja, zdravstva i pravosuda, a na trećem mestu je potreba da primena zakona bude efikasnija, precizirao je Koen.

On je rekao i da se Savet stranih investitora ne zalaže za davanje subvencija stranim investitorima.

"Mi se zalažemo za popravljanje poslovnog okruženja, a ono će nastati strukturnim reformama koje su počele da se sprovode", zaključio je Koen.

Tagovi: Koen

Share