Najviše ponuda za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je najviše pisama o zainteresovanosti za privatizaciju - 365, stiglo za preduzeća iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Tanjug/J. Pap, ilustracija

BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je najviše pisama o zainteresovanosti za privatizaciju - 365, stiglo za preduzeća iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Sertić je gostujući na RTS-u precizirao da je za oblast prerađivačke industrije stiglo 359 pisama, za oblast informisanja i komunikacija 128, dok je najmanje stiglo za oblasti umetnosti i zabave, uslužnih delatnosti...

Prema njegovim rečima, za preduzeća u Beogradu je stiglo 150 ponude, dok je gledano po okruzima, za preduzeća u Južno-bačkom okrugu stiglo 29 ponuda, u Rasinskom 20, a u činjskom okrugu 17 ponuda.
"Ne izlazimo u javnost sa svim podacima jer želimo da sva preduzeća i svi potencijalni investitori budu u jednakom statusu", naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će Agencija za privatizaciju brzo dostaviti Ministarstvu privrede prvi paket preduzeća koji bi trebalo da bude privatizovan.

On je dodao da je među 502 preduzeća gotovo 50 onih koja ne rade, a koji nisu ni dobili ponude.

Sertić je kazao i da im je cilj bio da se posao oko privatizacije uradi brzo i efikasno, kako bi se stvorili fondovi za isplatu svih obaveza prema radnicima. 
"Država neće ostati dužna nikome, ali molimo ljude za strpljenje jer je ovo je naš zajednički posao", istakao je ministar i dodao da im je važno da svaku firmu sačuvaju i da žele da radnici učestvuju zajedno sa njima u tim procesima.

On je dodao da će u naredne dve nedelje biti održani prvi sastanci na kojima će biti reči o konkretnim preduzećima, i na koji način će biti realizovane predviđene aktivnosti.

Tagovi: privatizacija, Željko Sertić, poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo

Share