Bugarin: PKS imala sredstva da kupi Beogradski sajam

Privredna komora Srbije (PKS) imala je sredstva da pre tri godine kupi Beogradski sajam, a taj novac ima i danas, izjavio je bivši predsednik PKS Miloš Bugarin.

Tanjug, N. Milošević (arhiva)

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) imala je sredstva da pre tri godine kupi Beogradski sajam, a taj novac ima i danas, izjavio je bivši predsednik PKS Miloš Bugarin.

On je, obraćajući se Skupštini PKS, rekao da taj posao nije realizovan zbog političke odluke. Bugarin je kazao da Beogradski sajam sada liči na "udovičko imanje", i podsetio na, kako je rekao, "sramnu ponudu od miliona i po evra od sajma iz Riminija", koji je bio zainteresovan za kupovinu.

Tender za prodaju 70 odsto kapitala Beogradskog sajma raspisan je, inače, potkraj decembra 2008. godine, ali je u avgustu 2009. proglašen neuspelim, nakon što jedini ponuđač - Rimini Fiera SpA Italija i Verano Motors iz Beograda nije prihvatio uslove iz Odluke Tenderske komisije da pregovara o povećanju ponuđene cene na iznos od minimum 40 miliona evra.

Moderno zdanje Beogradskog sajma, koji se nalazi na zemljištu površine oko 7, 4 hektara, s izložbenim prostorom od oko 53,2 hiljade kvadratnih metara, otvoreno je 1957. godine i od tada je stalno dograđivano i proširivano.

Beogradski sajam svake godine organizuje više od 30 privrednih izložbi, koje okupljaju mnogobrojne kompanije iz Srbije i sveta, a najpoznatije smotre su Salon automobila, Sajam tehnike, Međunarodni sajam građevinarstva, kao i sajmovi nameštaja, prehrambenih proizvoda i brojne druge manfestacije

Tagovi: Privredna komora Srbije, Beogradski sajam, Miloš Bugarin

Share