Koridor 10 i gasovod izvlače jug Srbije iz siromaštva

Predstavnici Pirotskog okruga, Privredne komore Niš i Regionalne razvojne agencije uputiće predlog Vladi Srbije da za najnerazvijenije opštine definiše paket poreskih olakšica kako bi se i u najsiromašnije krajeve zemlje privukli investitori ...

Tanjug, D. Peternek, ilustracija

PIROT - Predstavnici Pirotskog okruga, Privredne komore Niš i Regionalne razvojne agencije uputiće predlog Vladi Srbije da za najnerazvijenije opštine definiše paket poreskih olakšica kako bi se i u najsiromašnije krajeve zemlje privukli investitori, izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Pirot, Vladan Vasić.

To je, između ostalog, dogovoreno danas na sastanku predstavnika svih opština Pirotskog okruga, privrednika, predstavnika Privredne komore Niš i Regionalne razvojne agencije, održanim u SO Pirot, s ciljem definisanja projekata, koji Vladi Srbije treba da budu poslati do 5. aprila, kako bi ovaj kraj počeo da se izvlači iz siromaštva.

"Cculi su se dobri predlozi, a glavni problem našeg kraja jeste činjenica da Koridor 10, kako putni tako i železnički, još uvek nisu završeni, kao ni gasovod", rekao je Vasić Tanjugu nakon sastanka.

Ističući da je to izuzetno važno za sve opštine Pirotskog okruga, Vasić je ukazao na neophodnost osnivanja Fonda za razvoj juga Srbije iz kojeg bi mogli da se finansiraju manji projekti iz svih oblasti.

Predsednik opštine Babušnica, Saša Stamenković, kazao je da je ova opština već uputila vladi prve projekte, koji su od ogromnog značaja za razvoj jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji.

"Nama je od ogromne važnosti uređenje puta od Bele Palanke ka Babušnici. To je praktično naša veza sa svetom, i time će naša opština biti daleko pristupačnija, što trenutno nije slučaj",  kazao je Stamenković. 

Tagovi: Koridor 10, gasovod, jug Srbije, siromaštvo

Share